Limon Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Limon Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Limon Tatlısı

Tatlı sevmeyenimiz yoktur sanırım. Özellikle tatlı krizleri aniden bastırdığında, evde kolayca hazırlayabileceğimiz bir tatlı tarifi hayat kurtarabilir. Limon tatlısı, limonun ferahlatıcı lezzeti ve çıtır çıtır yapısıyla benim en sevdiğim ve tatlı krizlerimde pratik bir şekilde yapabildiğim bir tatlıdır. Umarım siz de hem yaparken hem de yerken en az benim kadar zevk alırsınız. İşte, gerek kendiniz gerekse de misafirleriniz için evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz limon tatlısı tarifi.

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı beyaz un
  • 1,5 kahve fincanı limon suyu
  • 6 adet yumurta
  • 2 kahve kaşığı karbonat
  • Yarım kahve kaşığı tuz

Kızartmak için

  • 1 su bardağı rafine zeytinyağı

Şurubu için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

Limon Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak, limon tatlısının şurubunu hazırlamak için bir tencerenin içerisine 2 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı soğuk su koyulup, ara ara karıştırılarak kaynatılır. Kaynamaya başladıktan sonra, şurup kıvamına gelene kadar pişirilir. Şurup halini aldıktan sonra, ocağın altı kapatılır ve şurubun soğuması için bir kenara bırakılır.

Daha sonra, ayrı bir tencere alınır ve içerisine 6 adet yumurta kırılır. Yumurtalar bir çırpıcı yardımı ile birkaç dakika çırpıldıktan sonra, içine önceden elenmiş olan 3 yemek kaşığı un, 2 kahve kaşığı karbonat ve yarım kahve kaşığı tuz eklenip, tüm malzemeler iyice karışana dek karıştırılır.

Bir tavanın içerisine 1 su bardağı rafine zeytinyağı koyulur ve ocakta ısıtılır. Hazırlanan karışım, bir kaşık yardımı ile tek tek tavaya bırakılır ve tava ara ara sallanarak karışımın her tarafının eşit şekilde kızarması sağlanır. Karışımın bir tarafı kızarınca diğer tarafı çevrilir ve aynı işlem uygulanır.

İki tarafı da güzelce kızarmış olan hamurlar, delikli bir kepçe yardımı ile tavadan çıkarılır ve süzüldükten sonra önceden soğutulmuş olan şurubun içine atılır. Şurubun içinde 10-12 dakika bekletilen hamurlar, yine delikli bir kepçe ile şuruptan çıkarılır ve servis tabaklarına alınarak servis edilir.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Limon tatlısının lezzetini artırmak için üzerine rendelenmiş limon kabuğu veya toz Antep fıstığı serpebilirsiniz. Ayrıca, tatlının yanında vanilyalı dondurma ile servis ederek tatlı keyfinizi katlayabilirsiniz. Limon tatlısı, soğuk şurup ile daha ferahlatıcı bir lezzet sunar, bu yüzden şurubu mutlaka soğutulmuş olarak kullanmanızı öneririm.

Bu tarifi farklı meyvelerle de deneyerek kendi özgün tatlı tariflerinizi yaratabilirsiniz. Örneğin, limon yerine portakal suyu kullanarak portakallı bir tatlı hazırlayabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Limon Tuzu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Limon Tuzu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Limon Budama Nasıl Yapılır?

Limon Budama Nasıl Yapılır?

Limon Sarımsak Kürü Tarifi ve Malzemeleri

Limon Sarımsak Kürü Tarifi ve Malzemeleri

Limon Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Limon Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Limon Diyeti Nasıl Yapılır?

Limon Diyeti Nasıl Yapılır?

Göbek Eriten Limon Kürü

Göbek Eriten Limon Kürü

Elma Sirkesi ve Limon

Elma Sirkesi ve Limon

Limon Çamının Özellikleri

Limon Çamının Özellikleri

Limon Çeşitleri ve Kullanımı

Limon Çeşitleri ve Kullanımı

Limon Faydaları ve Kullanımı

Limon Faydaları ve Kullanımı

Limon Suyu Sarımsak Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Limon Suyu Sarımsak Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Damar Tıkanıklığına Sarımsak Limon

Damar Tıkanıklığına Sarımsak Limon

Limon Kaç Kalori?

Limon Kaç Kalori?

Yoğurt Limon Kürü Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Limon Kürü Tarifi ve Malzemeleri