Limon Melisa Çayı Limon, C vitamini açısından oldukça zengin bir meyvedir ve bağışıklık sistemini destekleyici, kalp ve damar sağlığını koruyucu özellikleriyle bilinir. Günlük C vitamini ihtiyacının yarısını karşılamak için kabuğu soyulmuş bir limon tüketmek yeterlidir. Ancak, limonu olduğu gibi yemek bazı kişiler için ekşi tadı nedeniyle zorlayıcı olabilir. Bu nedenle, limonu suyla karıştırarak, bitki çaylarına ekleyerek veya salatalarınıza dahil ederek tüketebilirsiniz. Melisa bitkisi, nane familyasından gelen ve sakinleştirici etkisiyle bilinen bir bitkidir. Stres ve kaygıyı azaltmak, uyku düzenini sağlamak ve iştah açmak amacıyla kullanılır. Orta Çağ'dan bu yana bilinen melisa çayı, böcek ısırıklarına karşı da kullanılmıştır. Güney Avrupa ve Akdeniz bölgesinde yabani olarak yetişen melisa bitkisi, limona benzer hafif bir kokuya sahiptir ve yaz aylarının sonuna doğru küçük beyaz çiçekler açar. Melisa bitkisi, nane balsamı, mavi balsam bitkisi, bal bitkisi, oğul otu ve tatlı balsam bitkisi gibi farklı isimlerle de bilinir. Melisa bitkisi, genel olarak kurutulmuş yapraklarından hazırlanan çay şeklinde tüketilir, ancak kapsül, krem ve yağ formları da mevcuttur. Çok dallı, küçük beyaz çiçeklere sahip olan melisa bitkisi, yumuşak tüylü yapraklarıyla çok yıllık çalımsı bir bitki türüdür ve boyu 50 santimetre ile 120 santimetre arasında değişir. Melisa bitkisinin ana vatanı Doğu Akdeniz ve Batı Asya olarak bilinir ve yaprakları tedavi amaçlı kullanılır. Melisa yaprakları sezonda birkaç kez toplanabilir. Limon melisa çayı, sedatif, analjezik, antikonvülsan, antimikrobiyal ve kalp rahatsızlıklarında etkili bir bitkisel ilaç olarak bilinir. Bu çay, çeşitli rahatsızlıkların giderilmesinde oldukça etkilidir. Limon Melisa Çayı Faydaları Nelerdir?
Limon Melisa Çayı Zararları Nelerdir?
|