Limon Soslu KekLimon soslu kek, özellikle yaz aylarında evimizde en çok tüketilen kek çeşitlerinden biridir. Yaz aylarında bu kadar popüler olmasının sebebi, limon soslu kekin diğer kek çeşitlerine nazaran daha hafif ve ferahlatıcı bir etkisinin bulunmasıdır. Kek ve pasta çeşitleri vazgeçilmezleriniz arasında ise, limon soslu keki mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Henüz yapım aşamasındayken bile evin her yerini mis gibi limon ve vanilya kokusu sarar. Bu da bir an önce yemek için sabırsızlığınızı kat kat arttırır. İşte size enfes bir limon soslu kek tarifi. Gerekli Malzemeler
Limon Sosu İçin Gerekli Malzemeler
Limon Soslu Kek Nasıl Yapılır?İlk olarak, derin ve geniş bir kabın içerisine 4 adet yumurta kırılır ve üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edilip, bir mikser yardımı ile 10 dakika kadar çırpılır. Daha sonra, çırpılan karışımın içine 1 su bardağı süt, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 adet limon kabuğu rendesi ve iki adet vanilya eklenir ve karışım iyice çırpılır. Son olarak, kabartma tozu ile un da azar azar karışıma eklenip, normal bir kek hamuru elde edilir. Hazırlanan kek hamuru yağlanmış kek kalıbına her yanı eşit olacak şekilde dökülür ve önceden ısıtılmış 150 derece fırında 15-20 dakika kadar, üzeri kızarana dek pişirilir. Pişen kek fırından alınarak soğuması için bir kenara bırakılır. Kekin sosunu hazırlamak için öncelikle, bir tencerenin içerisine 1 su bardağı süt (süt yerine su da kullanabilirsiniz), 3-4 çorba kaşığı şeker, 1 çorba kaşığı nişasta, 1 adet limonun suyu ve 1 adet limon kabuğu rendesi koyulur ve karıştırılarak koyulaşana dek pişirilir. Daha sonra, pişen sosun içerisine 2 paket vanilya eklenir ve son kez karıştırılıp, ocaktan alınır. Önceden soğutulmuş olan kekin üzerine hazırlanan sos sıcak olarak dökülür ve üzeri süslendikten sonra servis edilir. Afiyet olsun. |
Limon soslu kek tarifini okuduktan sonra, gerçekten de yaz aylarında harika bir seçenek olduğunu düşünüyorum. Limonun ferahlatıcı etkisi ve vanilyanın aroması ile evde yayılan o güzel koku, sabırsızlıkla beklenilmesine neden oluyor. Yumurtalar, şeker ve diğer malzemelerin bir araya gelmesiyle elde edilen kek hamurunun yapılışı oldukça pratik görünüyor. Ayrıca, sosun da hem lezzet katması hem de görselliğiyle keki daha da özel hale getirdiğini düşünüyorum. Bu tarifi mutlaka denemek isteyeceğim, özellikle misafirlerime sunmak için. Sizce kekin üzerine dökülen sosun soğuk ya da sıcak olarak servis edilmesi daha iyi olur mu?
Cevap yazMerhaba Mana,
Limon Soslu Kekin Ferahlatıcı Etkisi üzerine yazdığınız yorum gerçekten çok etkileyici. Yaz aylarında limonun ferahlatıcı etkisi ile hazırlanan bir kek, sıcak günlerde harika bir tercih olacaktır. Vanilyanın aromasıyla birleştiğinde ortaya çıkan koku da evinize hoş bir atmosfer katacaktır.
Kek Hamurunun Pratikliği de oldukça dikkat çekici. Malzemelerin kolayca bir araya gelmesi, özellikle yoğun günlerde mutfakta fazla zaman harcamadan lezzetli bir atıştırmalık hazırlamak isteyenler için büyük bir avantaj. Sosun keke hem lezzet hem de görsellik katması, onu daha da özel kılıyor.
Sosun Servis Sıcaklığı konusunda ise her iki seçeneğin de kendine has avantajları var. Soğuk sos, özellikle yaz aylarında serinletici bir etki yaratırken, sıcak sos kekin üzerinde eriyip daha yoğun bir tat deneyimi sunabilir. Eğer misafirlerinizi düşünüyorsanız, onların damak zevkine göre bir tercih yapmak en iyisi olacaktır. Soğuk servis ettiğinizde ferahlatıcı bir tat sunarken, sıcak servis ettiğinizde ise kekin sıcaklığıyla birleşen o eşsiz lezzeti deneyimleyebilirler.
Tarifi denemeniz harika bir fikir, misafirlerinize sunarken de onların beğenisini kazanacağınızdan eminim. Afiyet olsun!