Limon Soslu Kek Limon soslu kek, özellikle yaz aylarında evimizde en çok tüketilen kek çeşitlerinden biridir. Yaz aylarında bu kadar popüler olmasının sebebi, limon soslu kekin diğer kek çeşitlerine nazaran daha hafif ve ferahlatıcı bir etkisinin bulunmasıdır. Kek ve pasta çeşitleri vazgeçilmezleriniz arasında ise, limon soslu keki mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Henüz yapım aşamasındayken bile evin her yerini mis gibi limon ve vanilya kokusu sarar. Bu da bir an önce yemek için sabırsızlığınızı kat kat arttırır. İşte size enfes bir limon soslu kek tarifi. Gerekli Malzemeler
Limon Sosu İçin Gerekli Malzemeler
Limon Soslu Kek Nasıl Yapılır? İlk olarak, derin ve geniş bir kabın içerisine 4 adet yumurta kırılır ve üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edilip, bir mikser yardımı ile 10 dakika kadar çırpılır. Daha sonra, çırpılan karışımın içine 1 su bardağı süt, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 adet limon kabuğu rendesi ve iki adet vanilya eklenir ve karışım iyice çırpılır. Son olarak, kabartma tozu ile un da azar azar karışıma eklenip, normal bir kek hamuru elde edilir. Hazırlanan kek hamuru yağlanmış kek kalıbına her yanı eşit olacak şekilde dökülür ve önceden ısıtılmış 150 derece fırında 15-20 dakika kadar, üzeri kızarana dek pişirilir. Pişen kek fırından alınarak soğuması için bir kenara bırakılır. Kekin sosunu hazırlamak için öncelikle, bir tencerenin içerisine 1 su bardağı süt (süt yerine su da kullanabilirsiniz), 3-4 çorba kaşığı şeker, 1 çorba kaşığı nişasta, 1 adet limonun suyu ve 1 adet limon kabuğu rendesi koyulur ve karıştırılarak koyulaşana dek pişirilir. Daha sonra, pişen sosun içerisine 2 paket vanilya eklenir ve son kez karıştırılıp, ocaktan alınır. Önceden soğutulmuş olan kekin üzerine hazırlanan sos sıcak olarak dökülür ve üzeri süslendikten sonra servis edilir. Afiyet olsun. |